Till tacos och mer!
Dessa taco- chipsen stod i mitt skafferi häromdagen. Först blev jag blev jag lite avskräckt av smaken, men sedan när jag smakat dem älskade jag dem!
De passar till allt ifrån tacos, som vanliga chips, till chili con Carne eller till grillad kyckling och potatissallad. Ja, massor mer.
Jag åt dem dock som lite snax i väntan på att tacosen vi höll på och lagade skulle bli klar.
Jag tycker att både taco och nachochips är väldigt bra för att de passar till så mycket. T.ex kan man gör en mumsig förätt som jag tyvärr inte har bild på, men ni ska få receptet
Fredagsmys!
Det borde vara lag på att varje fredag ska firas med god mat och gott sällskap. Så har i allafal jag det. Sitta ute i solen och bara slappa. Men nu så ska vi ju inte babbla om det, för det är nog dags att jag ger er ett recept som jag för länge väntat med!
Under de senaste 3 veckorna har jag gjort denna sås ni ska få receptet på minst 5 gånger. Den är enkel men också jätte god!
KALL GRÄSLÖKSSÅS Ca: 5 port
• 2 dl naturell yoghurt
• 6 strån gräslök
• Salt + Svartpeppar
• 1 Vitlöksklyfta
Gör såhär:
1. Rör ihop alla ingredienserna. Tänk på att pressa vitlöken eller att finhacka den.
2. Ställ in i kylen och ta fram när den ska ätas. Ps. Varför den är lite gulaktig är för att jag valde att ta soygurt ( soya yoghurt). Använd gärna egenodlad gräslök, det blir alltid bäst!


Mat: Klyftpotatis ( stolt kock! ) , grillade laxpaket och kall gräslökssås.
Källa: Eget recept

Enkelt och mysigt!
När man inte har tid eller ork till att stå och laga ett långkok eller något liknande tycker jag att det kan vara jättesmidigt att koka lite gröt, ta en ostmacka och lite juice. Detta funkar till både frukost, lunch och kvällsmat. På julen kan jag tycka att det är jättemysigt att äta risgrynsgröt. Men nog om det nu. Nu är det sommar så nu ska vi njuta av det först!
Därför tänker jag ge er 2 olika recept på gröt!
HAVREGRYNSGRÖT: 1 port
• 1 dl havregryn
• 2 dl vatten
• 1/2 krm salt
Gör såhär:
1. Koka upp vattnet blandat med havregrynet och saltet. Koka på lägre värme i ca: 5 min.
Serveringsförslag: Sylt, mjölk eller kanel.
MANNAGRYNSGRÖT: 1 port
• 1 dl mjölk
• 1 msk mannagryn
• 1/2 krm salt
Gör såhär:
1. Koka upp mjölken blandat med saltet. Tillsätt mannagrynet under omrörning då klumpar kan uppstå.
2. Låt småkoka i ca: 5 min under omrörning, så att mjölken inte bränner vid.
Serveringsförslag: Socker och kanel.

Källa: Egna recept
