Enkelt och mysigt!
När man inte har tid eller ork till att stå och laga ett långkok eller något liknande tycker jag att det kan vara jättesmidigt att koka lite gröt, ta en ostmacka och lite juice. Detta funkar till både frukost, lunch och kvällsmat. På julen kan jag tycka att det är jättemysigt att äta risgrynsgröt. Men nog om det nu. Nu är det sommar så nu ska vi njuta av det först!
Därför tänker jag ge er 2 olika recept på gröt!
HAVREGRYNSGRÖT: 1 port
• 1 dl havregryn
• 2 dl vatten
• 1/2 krm salt
Gör såhär:
1. Koka upp vattnet blandat med havregrynet och saltet. Koka på lägre värme i ca: 5 min.
Serveringsförslag: Sylt, mjölk eller kanel.
MANNAGRYNSGRÖT: 1 port
• 1 dl mjölk
• 1 msk mannagryn
• 1/2 krm salt
Gör såhär:
1. Koka upp mjölken blandat med saltet. Tillsätt mannagrynet under omrörning då klumpar kan uppstå.
2. Låt småkoka i ca: 5 min under omrörning, så att mjölken inte bränner vid.
Serveringsförslag: Socker och kanel.

Källa: Egna recept


Texter som söta bloggläsare skrivit
Trackback