Enkelt och mysigt!

När man inte har tid eller ork till att stå och laga ett långkok eller något liknande tycker jag att det kan vara jättesmidigt att koka lite gröt, ta en ostmacka och lite juice. Detta funkar till både frukost, lunch och kvällsmat. På julen kan jag tycka att det är jättemysigt att äta risgrynsgröt. Men nog om det nu. Nu är det sommar så nu ska vi njuta av det först!
 
Därför tänker jag ge er 2 olika recept på gröt!
 
HAVREGRYNSGRÖT:                1 port
• 1 dl havregryn
• 2 dl vatten
•  1/2 krm salt
 
Gör såhär:
1. Koka upp vattnet blandat med havregrynet och saltet. Koka  på lägre värme i ca: 5 min.
Serveringsförslag: Sylt, mjölk eller kanel.
 
 
MANNAGRYNSGRÖT:             1 port
• 1 dl mjölk
• 1 msk mannagryn
• 1/2 krm salt
 
Gör såhär:
1. Koka upp mjölken blandat med saltet. Tillsätt mannagrynet under omrörning då klumpar kan uppstå. 
 
2. Låt småkoka i ca: 5 min under omrörning, så att mjölken inte bränner vid.
Serveringsförslag: Socker och kanel.
 
 
Källa: Egna recept 
 
 
 


Texter som söta bloggläsare skrivit


Något du vill kommentera?


Vad kallas du?
Vill du slippa skriva in ditt namn nästa gång?

Vad är din e-mail då? (lugn, vi publicerar den självklart inte)

Har du en blogg vi kan kolla in?

Och nu till själva texten du vill förmedla dig om:

Trackback

macarons.blogg.se

* Bakning * Matlagning * Drickbart

RSS 2.0